Öğrencinin Kebap Derdine Son!

Genç Okur - Beslenme

Beslenme / Sare Yazmalar

 

Bulaşık derdini de akşama ne yesek derdini de bir kenara bırakın! Bu sefer akşam yemeğini sadece tek bir tepsi kirleterek hazırlıyoruz. Evde kolayca kebap hazırlamanın yolu: Tepsi Kebabı!

Masanın ortasına konulan tepsinin içerisinde dev bir sebzeli köfte olarak gözükse de aslında o her şeyiyle özel bir kebap. Tabi etin kalitesi ve kıymanın makineden tek çekim yapılması ya da zırh ile çekilerek bıçak kıyması yapılması kebabın tadını çok daha lezzetli kılan unsurlardandır.

 

Malzemeler

 

* 1 kg kıyma (Kebaplık bıçak kıyması)

* 4 adet soğan

* 4 diş sarımsak

* 5 adet domates

* 5 adet sivri biber

* 2 yemek kaşığı salça

* 1/4 su bardağı sıvıyağ

* Pul biber

* Kimyon

* Tuz

* Karabiber

Yazının devamı Genç Okur’un Kasım 2018 sayısında…