Dondurmanın Yakın Arkadaşı: Sorbe

Genç Okur - Beslenme

Beslenme / Sare Yazmalar

 

Sıcaklar kendini hissettirdikçe soğuk ve buzlu yiyeceklere rağbet artıyor. Yaz deyince aklımıza ilk gelen, son yılların gözdesi sorbe ya da eski adıyla meybuz gibi iç ferahlatmalık buzlu yiyecekler oluyor. Ama bunaltıcı sıcaklarda katkı maddeli, bol şekerli, kalori bombası yiyeceklerle mide zafiyeti geçirmek yerine katkısız, doğal, ev yapımı sorbe ile mide ziyafeti yaşayalım. Serinleten ve insanın içini kıpır kıpır yapan yaz tatlısı ev yapımı sorbe, rengini ve kokusunu katkı maddelerinden değil, mis kokulu taze meyvelerden alıyor.

Ana malzemesinin meyve olmasından dolayı oldukça sağlıklı olan sorbe, gluten içermediği için çölyak hastaları, süte ve yumurtaya karşı alerjisi olanlar için dondurma hissi uyandıran harika bir tatlıdır. Vişne, şeftali, muz, çilek, ananas, erik, kiraz, kivi, üzüm gibi daha birçok meyveyle evde kendi sorbelerinizi yapabilirsiniz.

 

Çilekli Sorbe

 

Malzemeler

* 600 gram çilek

* 1 adet taze sıkılmış limon suyu

* 1,5 su bardağı toz şeker

* 1,5 su bardağı su

Yazının devamı Genç Okur’un Temmuz 2016 sayısında…