Sare Yazmalar / Beslenme
Her gün “İftara ne pişirsem?” diye uzun uzun düşünenlere destek olmaya, fikir vermeye, o bereketi bol iftar sofralarını birlikte kurmaya geldik. Ramazanda kolayca ulaşabildiğiniz için eve bol bol pide alıyorsunuz, anlıyoruz. Ama bayatlayanları da ziyan etmeyin, misler gibi yemeklere dönüştürün istiyoruz. Öyle ki bir gün öncesinden kalan pideler ertesi günün başköşesine yerleşsin. “Gel vatandaş gel, kebap bunlar!”
Malzemeler:
Köfteler için:
- 250 gram dana-kuzu karışımı kıyma
- Bayat ekmek rendesi ya da galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 soğan rendesi
- 1 çay kaşığı karbonat
Salçalı sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ve zeytinyağı karışımı
Pideleri lezzetlendirmek için:
- 1 adet ramazan pidesi (küp küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini süslemek için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yoğurt
- Kızarmış domates ve biber
…
Yazının devamı Genç Okur’un Mayıs 2018 sayısında…