Lokum Gibi Et Sote 

Genç Okur - Beslenme

Beslenme / Sare Yazmalar

 

Oldukça sağlıklı ve lezzetli olan kuzu etinden kimileri kokusundan dolayı çekinir. Oysa doğru marinasyon ve pişirme tekniğiyle aslında hiç kokusu kalmayan kuzu eti adeta bir lokuma dönüşür. Dağ kekiği ve taze baharatlar ile buluşunca da mis gibi olur. Baharda taptaze otlarla beslenen kuzuların etiyle yapılan et sotenin tadına doyum olmaz. Bir oturuşta bir kuzu yedirtecek, tüm aileyi doyuracak cinsten, pamuktan yumuşak et sote tarifine hazır olun! Hadi ama yüzümüze biraz kan gelsin…

 

Malzemeler:

1/2 kilo kuzu kuşbaşı

1 soğan (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası

2 adet domates (ince kıyılmış)

1 yemek kaşığı tereyağı

Baharatlar (pul biber, karabiber, dağ kekiği, tarçın, yenibahar…)

Tuz

 

Yazının devamı Genç Okur’un Nisan 2018 sayısında…