Kahvaltılar Onunla Güzelleşir: Acuka

Genç Okur - Beslenme

Beslenme / Sare Yazmalar

 

Dolabınızda her daim bulunan salça ve sarımsak ulvi bir görev için çeşit çeşit baharatlarla bir araya geliyor. Ortaya ise damaklara şenlik veren bir lezzet çıkıyor. Son dakika yan rolden göreve gelen ceviz içi ise salça ve sarımsak ile muhteşem bir uyum yakalayıp olaya bambaşka bir lezzet kazandırıyor. Hadi o zaman demleyin çayı, ekmekler sürülmek için sıraya girsin, acuka 10 dakikaya hazır. Ekmeği fazla kaçırmamak şartıyla yapın, yiyin, tekrar yapın, tekrar yiyin. Şimdiden ellerinize sağlık!

 

Malzemeler:

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası

1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası

Yarım kâse çekilmiş ceviz içi

Yarım su bardağı zeytinyağı (Kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)

Baharatlar (Tuz, kimyon, pul biber, karabiber, yenibahar, tarçın, nane, kekik)

Tarifin devamı Genç Okur’un Mart 2019 sayısında…