Ramazanda Mutfağa Girmeniz İçin Sebep Çok

Sıcacık pideler, mis gibi çorbalar, kalabalık sofralar, çeşit çeşit iftariyelikler ve güllaç… Ramazan geldi, sofralar şenlendi!

Genç Okur - Beslenme

Beslenme / Sare Yazmalar

 

Sıcacık pideler, mis gibi çorbalar, kalabalık sofralar, çeşit çeşit iftariyelikler ve güllaç… Ramazan geldi, sofralar şenlendi!

Hava sıcak da olsa iftar sofrası çorbasız olmaz diyenlere ana yemek tadında çok faydalı bir çorba tarifimiz var. Üstelik bu çorbayı siz pişireceksiniz sevgili genç okurlar! E, bir hizmetiniz olsun değil mi ama? Ramazanda anneler mutlu, evler huzurlu…

 

Yeşil Mercimek Çorbası

Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz-kış şifa kaynağı olan çorba, yeşil mercimeğin tadı ve ev yapımı erişte ile çok daha doyurucu hale geldi.

 Malzemeler:

* 1 su bardağı yeşil mercimek

* ½ su bardağı erişte (kesme makarna) ya da tel şehriye

* 2 adet orta boy kuru soğan

* 1 diş sarımsak

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 tatlı kaşığı biber salçası

* 5 su bardağı sıcak su (Et suyu, tavuk suyu olursa lezzeti daha güzel olur)

* 1 çay kaşığı tuz

* ½ çay kaşığı karabiber

 

Yapılışı:

  1. Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın.
  2. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın.
  3. Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı renk alana kadar orta ateşte kavurun.
  4. Domates ve biber salçalarını katıp, karıştırın.
  5. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Sakın bulyon kullanmayın! Et suyu yoksa bildiğimiz suyu kullanın.
  6. Erişteyi de ekledikten sonra çorbayı kaynatın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın. (Yeşil mercimeğin kara suyu çıkacaktır.)
  7. Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8- 10 dakika daha kaynatın.
  8. Çorbanın servisi için tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Nane ve pul biberi ekledikten sonra ocaktan alın.
  9. Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Niyetiniz, Allah’ın rızasını kazanmak olsun…

 

Diğer tarifler Genç Okur’un Haziran 2017 sayısında…