Kamp Mutfağında Neler Oluyor?

Genç Okur - Doğa ile Baş Başa

Doğa ile Baş Başa / Mustafa Ramazan Oyar

 

Önceki yazılarımızda kamp mutfağı hakkında biraz bilgi vermiştik fakat bunların yeterli olmayacağı aşikâr. Mangal ve piknik kültürümüzden gelen bir alışkanlık mıdır, yoksa sucuk severliğimizden midir bilinmez, doğanın ferahlığı içerisinde ateşte ızgaraya karşı bir ilgimiz var. Gelgelelim kamp ortamında bu meseleye ilgimizin olması tek başına yeterli değil, öncesinde yiyecek tedarik etme işini de doğru bir şekilde yapmış olmamız gerekir.

Uzun süre dayanan yiyecekler

Bazı doğaseverlerin en çok merak ettiği konulardan biri de uzun süreli kamplarda aç kalmamak için nasıl hazırlık yapmak gerektiğidir. Formül basit aslında: Yiyeceklerimiz çantamızda az yer kaplamalı, kolay bozulmamalı, doyurucu olmalı… Evet, biraz zor gibi görünüyor ama bazı yiyecekler bu iş için biçilmiş kaftan! Yulaf ezmesi, sucuk, kurutulmuş et, noodle makarnalar sık kullanılan lezzetli çözümlerdendir. Bunların yanında çabuk bozulan somun ekmek yerine un taşımak daha doğru olacaktır. Un varsa, ekmek yapmak kolay…

Yazının devamı Genç Okur’un Mart 2019 sayısında…