Sağlıklı Tatlı Arayanlara: Narlı Muhallebi

Genç Okur - Beslenme

Beslenme / Sare Yazmalar

Bugüne kadar üzerinde en çok araştırma yapılan besinlerden birinin nar olduğunu hatta ‘nar bilimi’ diye bir kavramın doğduğunu biliyor muydunuz? Nar bilimine göre bu meyve besinin ötesine geçiyor, tıbbi bitkiler sınıfına giriyor. Nar, vücudu temizleyici ve yağ yakıcı özelliğe sahip. Her gün bir bardak nar suyu damarlarınızda biriken yağ parçacıklarını eritip yok etmek için yeterli olacaktır. Özellikle kırmızı rengini veren antosiyanin bileşeni sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, gripten kansere dek birçok hastalığı önler. Yapılan araştırmalar sonucunda narın kanser hücrelerinin yayılma hızını azalttığı ve zamanla bu hücreleri öldürdüğü ortaya çıkmıştır. Narın sadece suyunu içmek yerine tanelerinin, çekirdekleri ile birlikte çiğnenerek yenmesi daha faydalıdır. Ve elbette narla birlikte yapılabilecek parmak yedirten çok sayıda tarifi de unutmamak lazım. Öyleyse içimizi yumuşatacak bir muhallebi hazırlamak için kolları sıvama vakti geldi!

 

 

Malzemeler:

Muhallebisi için:

* 5 su bardağı soğuk süt

* 3 yemek kaşığı buğday nişastası

* 2 yemek kaşığı pirinç unu

* 1 küçük parça damla sakızı

* 1 parça tereyağı

 

Narlı kat için:

* 1 adet orta boy nar

* 1,5 su bardağı nar suyu

* 2 su bardağı su

* 2 yemek kaşığı buğday nişastası

* 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarifin devamı Genç Okur’un Şubat 2019 sayısında…